Alla hjärtans dag

Den 14/2 är det alla hjärtans dag. Hos oss kan du vinna 50 minuters massage.
För att vinna 50 minuters massage mailar du oss rätt svar de tre frågorna nedanför senast tisdagen den 13/2 kl 12.00. (Du kan även byta ut massagen mot en kostnadsfri konsultation med EMG hos kiropraktorn).
Adressen är info@kiropraktorkliniken.nu
Vinnaren publiceras på vår Facebooksida och kontaktas även personligen via mail.
A.   Vad händer vid massage
 1. Skelettet blir starkare
 2. Musklerna blir mjukare
 3. Lederna blir rörligare
B.   Var sker störst påverkan vid en kiropraktisk justering
 1. Lokalt kring kotorna
 2. I ryggmärgen
 3. I hjärnan
C.   Vad sker vid en kiropraktisk justering
 1. Kotorna kommer på plats
 2. Nervsystemets signalaktivitet förändras
 3. Leden blir överrörlig

Alla hjärtans dag svar Rätta svaren på tävlingen

A.   Svar 2. Musklerna blir mjukare. Vid massage ökar cirkulationen i musklerna så att mjölksyran som byggs upp i statiskt belastade muskler försvinner. Massage ökar också spindelcellernas rörelseomfång vilket bidar till minskad muskelspänning.

B.   Svar 3. I hjärnan. Det finns en lokal påverkan på leden som varar några sekunder men som inte förklarar varför människor blir bättre. Den enda påverkan man hittar är förändringen i hjärnans frontallob. Det betyder att vi uppfattar vår kropp bättre och kan påbörja en läkning. Det är också anledningen till att så många som går till kiropraktorn blir av med sin huvudvärk och får en klar förbätting av magens, hjärtats och lungornas funktion.

C.   Svar 2. Nervsystemets signalaktivitet förändras. Kotor kan varken hoppa fel eller rätt, de finns där de alltid funnits om man inte slitit av alla ledband men då traskar man inte in till en kiropraktor. När rörligheten i leden momentant ändras, förändras grundsignalerna som talar om var vår kropp befinner sig och förbättrar hjärnans förmåga att styra kroppen. Den förändringen i signalaktiviteten förändrar alla kroppens funktioner.
Att kiropraktorn arbetar med ryggen gör man bara för att där är det enda åtkomliga stället att förändra neurologisk funktion. Detta i motsättning till läkaren vars främsta uppgift är att ändra kroppens kemiska funktion.

 Det finns tre huvudsakliga anledningar till att en muskel blir spänd.

 1. Man har tränat för mycket – här finns elitidrottarna
 2. Man har för hög statisk belastning - här finns kontorsarbetarna
 3. Man kompenserar för en skada i ett annat område – här finns de som fortfarande har ont även om de tränar eller rör sig mycket.

1 och 2 blir bättre av massage, 3 blir bättre av kiropraktisk behandling.

Fram till den 1:a mars kan du köpa ett presentkort på massage eller en undersökning med EMG hos kiropraktor med 100 kr rabatt.
Ge det till någon du tycker om.